Hur man lagrar en gjutjärn stekpanna

January 15

Lagra en gjutjärn stekpanna ordentligt för att bevara sin smaksättning och hålla den ren och klar för användning. Många är överens om att gjutjärn är ett av de bästa materialen för köksredskap. Endast högvärdigt rostfritt stål presterar bättre. Skillets gjorts med sämre rostfritt stål har kärv problem, och belagd aluminium kan kan kasta giftiga aluminium. Gjutjärn med en bakad på olja kryddor säkert värmer mat utan att fastna.

Instruktioner

Hur man lagrar en gjutjärn stekpanna

1 Tvätta en gjutjärn stekpanna utan att kompromissa med smaksättning. Skölj eller spruta ut insidan med varmt vatten och använd en mjuk borste eller flaska bricka att skrubba ut matrester. Användning av diskmedel är ett alternativ som är mycket diskuteras, men en del rekommenderar spruta några droppar i pannan medan skölja med varmt vatten för att döda bakterier. Handduk torka så undviker rost att lufttorkning kan orsaka.

2 Lägga stekpanna på golvet ombord eller hylla i ett köksskåp, där det är svalt och torrt. Stapla inte något inuti pannan.

3 Skydda mot fukt genom att lämna vikta pappershanddukar i ett gjutjärn stekpanna. Använd pappershanddukar för att stötta upp locket om den har en. Vara säker på att luften når insidan av pannan medan den lagras.

Tips

  • Säsong en gjutjärn stekpanna om det visar rost efter torkning. Skrubba stekpanna med varmt vatten och diskmedel. Coat insidan och ut med vegetabilisk olja eller ister. Baka på 400 grader på mitt rack i ugnen i 1 1/2 timme. Låt svalna innan removing.Let kylda livsmedel stannar vid rumstemperatur en kort stund innan de placeras i en varm gjutjärn stekpanna för att undvika fastnar.
  • Använd alltid en grytlapp eller grytvante att gripa en varm gjutjärn stekpanna. Handtaget blir nästan lika het som pan.Do kyla mat i en gjutjärn stekpanna.

  

Kommentar