Vinter Tält & Fukt

June 9

Vinter Tält & Fukt


Vinterväder kan lätt skada tält, vilket gör dem mindre effektiva på skärm campare från elementen. Fukt är stort problem på vintern, från både inom och utanför ett tält, och campare bör välja sin utrustning noggrant.

väderbeständighet

Vintertält bör göras av väder material att motstå vinternederbörd. Snö, slask, is och underkylt regn kan förekomma under vintermånaderna, och ett tält som inte är vinter väder kan släppa in denna kalla fukt. Om tyget av tältet blir för fuktigt, kommer den att förlora mycket av sin isolerande befogenheter.

Kondensation

På en vinternatt kan campare andas cirka 1 liter fukt. Om instängd i tältet, denna fukt kommer belägga taket och kondensation kommer att inträffa, vilket får den att antingen regn eller snö inuti tältet. För att reglera dessa inre förhållanden måste vintertält andas. Om du har en väl ventilerad tältväggen, kan en rainfly också bidra till att ge externa tätskikt och bättre isolera tältet genom att öka fasta skikt luftrum.

Ytterligare egenskaper

Välj en fristående tält robust material, eftersom dessa kan motstå och kasta snö bäst. Se till att tält tillverkaren säger att det är en vinter tält och inte bara en tre-säsong ett. Vissa tält komma med frostskydd som skyddar från kondens, men campare kan också köpa sina egna för att installera.


  

Kommentar