Hur länge till Koka burkar för att göra Jelly

January 22

Rekommendationer för gelé gör har förändrats under de senaste åren. Många gamla recept råda tätning med paraffin eller fyllning och förslutning av burkarna utan behandling, men detta är inte längre rekommenderas. Gällande riktlinjer kräver sterilisering burkarna genom kokning under minst 10 minuter innan fyllning och sedan bearbeta dem fylls under 6 minuter.

sterilisera burkar

De bästa burkar för att göra gelé är Mason-typ burkar med självtätande lock - kokande riktningar som följer är för 1/2 pint burkar. Wide-mun burkar är lättare att fylla och ren. Burkar är dyra, men de hålla i många år.

Rengör burkarna i diskmaskinen eller för hand med varmt tvålvatten och skölj väl. Placera dem upprätt på ett rack i ett kokande vattenbad canner eller stor stockpot. Fylla canner med varmt vatten, som täcker burkarna med ca 1 tum. Föra vatten till en koka och koka i minst 10 minuter vid en full koka. Tillåt en extra minut kokande tid för varje 1.000 fot höjd över 1000 fot. Ta burkarna och låt dem rinna av innan de fylls. Burk lock preparat varierar med tillverkare; förbereda locken enligt förpackningens anvisningar.

fyllning burkar

Fyll burkarna med gelé, vilket gör att 1/4 tum av tomt utrymme vid toppen. Torka av fälgar och trådarna i burkarna med rena pappershanddukar för att avlägsna utspilld gelé. Placera en förberedd lock och skruva band på varje burk och dra åt bandet.

bearbetnings burkar

Returnera de fyllda burkarna upprätt racket i canner eller stockpot. Se till att de är täckta med åtminstone en tum vatten och föra vatten till en koka igen. Process gelé för en fullständig 6 minuter efter att vattnet nått en koka. Återigen, tillsätt 1 minut för varje ytterligare 1.000 fot höjd.

Undantag

Burkar behöver inte vara pre-steriliserad, om de kommer att behandlas i ett kokande vattenbad canner under minst 10 minuter efter fyllning. Du kan hoppa över den första kokningssteget genom att öka processtiden till åtminstone 10 minuter efter fyllning burkarna. Lägg extra minuter för hög höjd. Större burkar kommer att behöva längre; ihåg dessa riktningar är för 1/2 pint burkar. Forskning vid University of Minnesota visade att det inte fanns några skadliga effekter vid bearbetning av upp till 15 minuter.


  

Kommentar