Hur man bokar tåg från Polen till Tyskland

February 25

Tågresor är definitivt det bästa sättet att turnera genom de flesta europeiska länder, och Tyskland är inget undantag. Oavsett om dina resor tar dig från Warszawa till München, Krakow till Berlin, eller någon annan kombination av städer, här är de grundläggande tips för att boka biljett och njuta av din resa. Läs vidare om hur man bokar tåg från Polen till Tyskland.

Instruktioner

Köp dina biljetter från Polen till Tyskland

1 Boka tågbiljetter genom att besöka Raileurope webbplats. Se avsnittet Resurser nedan för en länk. Du kan också kontakta dem direkt genom att ringa (888) 382-skena.

2 Välja mellan en Rail Pass eller enkel resa biljetter.

3 Välj önskad sittplats klass. De flesta tågen har första och andra klassens hytter. Andra klassens är rimligt prissatt, medan första klass kan vara ganska dyra.

4 Reservera en tilldelad säte eller välj en sovande bil.

5 Välj mellan en lägre kostnad järnvägs såsom TLK eller dyrare men mycket snabbare snabbtåg såsom PKP Eurocity tåg.

Känna till tåg procedurer

6 Anländer vid järnvägsstationen och kontrollera vägskyltar identifiera din plattform.

7 Hitta tågnummer och tilldelas plats på den utskrivna biljetten.

8 Närma sig plattformen och kontrollera vägskyltar identifiera rätt boarding område. Om du har en tilldelad säte, men du vill gå ombord på din reserverade avsnitt.

9 Lyssna efter din sista stopp i Tyskland, och avgår omedelbart. Tåg normalt inte stanna för långa tidsperioder.

10 Ta en bit mat. Många tåg från Polen har matservering i en rödmålad bil kallas "vagn barrowy, som bör vara nära centrum av tåget. Äta innefattar typiskt kokplattor samt snacks.

11 Njut av föreställningen. Om du tröttnat på blickar ut genom fönstret, chef för en videofältet bil, som presenteras på utvalda polska tåg. Här kan du titta på TV eller filmer.

Tips

  • Boka dina biljetter på nätet för att njuta av en bredare uppsättning av alternativ utöver detaljerade beskrivningar av tillgängliga tåg.
  • Överväga alla alternativ innan du bokar, såsom Eurail Rail Pass mot punkt-till-punkt-biljetter. Att veta ditt schema och rekreationskrav i förväg kommer att göra för en smidigare köp.
  • Ta reda på den beräknade tiden till tågstationen. Ge dig själv extra tid att pendla.
  • De flesta tågen har bagageutrymmen på framsidan av varje bil. Placera stora påsar här, eftersom det inte finns utrymme att lagra dessa nära din plats.
  • Håll din tågbiljett till hands i fall ledaren behöver se det.
  • Boka biljetter så långt i förväg som möjligt. Du kan pre-book upp till 60 dagar innan resan till Tyskland.
  • Om du reser under rusningstid (8 till 10:00 och 5 till 7:00 på de flesta stationer), planerar att anlända vid stationen minst 30 minuter före avgång från Polen.
  • De flesta spår har mer än ett tåg, så att inte anta den ankommande tåget är ditt. Leta efter tecken på sidan av varje vagn för slutdestinationen.
  • Kontrollera tågtidtabeller på avresedagen. Strejker, vädret förseningar och andra missöden är alltid möjligt.

  

Kommentar