Hur man tar bort Screentryck bläck

November 10

Hur man tar bort Screentryck bläck


När du screentryck du riskerar att bläckfläckar. Screen-tryckfärg kan vara förvånansvärt lätt att spilla. Allt som krävs är ett par droppar, eller en lucka vid kanten av utskriftsramen, för smutsfläckar visas. Om du ta itu med problemet direkt, du står en utmärkt chans att återställa plagget i ursprungligt skick. Men om du väntar med att behandla det, kommer trycket in, och du kommer sannolikt inte att kunna ta bort den helt.

Instruktioner

1 Fyll en diskho full med kallt vatten omedelbart och doppa plagget i det. Låt det dra i en minut. Ju tidigare du gör detta efter misstag, desto mer sannolikt är det att du kommer att kunna tvätta det ut.

2 Gnid fläcken kraftigt med en trasa för att bära bort på det. Dunk plagget upprepade gånger och gnugga lite mer på det.

3 Ta bort plagget och vrida ur överflödigt vatten. Lägg plagget i en tom badkar.

4 Häll lite denaturerad alkohol på en bomullstuss och badda fläcken. Om bläcket vattenbaserat, använda tvål i stället. Håll badda på fläcken tills kompresser plocka upp så mycket bläck som möjligt.

5 Häll alkoholen över fläcken att spola bort återstående bläck.

6 Upprepa med nagellack borttagningsmedel eller aceton om fläcken inte försvinner. Men dessa produkter har en chans att skada tyget så testa dem på en undanskymd plats innan du använder dem på fläcken.

7 Låt plagget torka.

Tips

  • Överväga att ta plagget till en torr renare när du tvättar den för att få dem professionellt bort fläcken. Det kan dock vara dyr, beroende på plagget.
  • Inte hetta upp ditt plagg. Värme gör screentryck bläck för att ställa in.

  

Kommentar