Skor Made in på 1800-talet

May 8

Skor Made in på 1800-talet


En industriell revolution i mitten av 1800-talet innebar att skor kan ta ett gigantiskt, mode steg framåt. Förutom uppfinningen av symaskin, var contraptions som kunde manipulera läder uppfanns, vilket leder till de första innovationerna i skomakare verktyg sedan urminnes tider. En annan mycket grundläggande men nyckel skor förväg inträffade i mitten av 1800-talet - början på en åtskillnad mellan "vänster" och "höger" sko.

innovationer

Metallöljetter för skosnören först utvecklades 1823 av Thomas Rogers, och en "ögla maskininställningen" visade upp cirka 50 år senare, popularisera användningen av skosnören. Uppfinningen av symaskinen i mitten av 1800-talet innebar att skomakare hade ett effektivt sätt att fästa sulor till överdelar. "The Rolling Machine" var den första stora utveckling i skotillverkning under denna period, dock. Den användes för att pund enda läder och ersatte mer primitiva Lapstone och hammare.

Mens Fashions

På grund av innovationer för att skapa öljetter, snörda skor blev populär för män under denna tid. Män började bära galoscher, eller läder galoscher under denna tid. De var särskilt populär på 1830-talet och 1840-talet. Klackar för herrskor var endast används på finskor och maxade ut på en tum. Skor för män var konservativa under detta århundrade, med de flesta skor i en grundläggande svart.

Kvinnor Fashions

1800-talet förebådade början av större variationer mellan män och damskor med damskor börjar komma i ett bredare spektrum av stilar och färger. Skor var också allt mer bekväm för kvinnor, ofta gjorda av mjuk trasa överdelar i feminina färger som rosa och lavendel. Tå stilar förändrats nästan med varje årtionde under detta århundrade, med en rundad tå populär på 1840-talet, pekade tårna i 1860-talet, och en bredare tå visar upp på 1870-talet. Klackar varierade också, från platta tofflor till en relativt hög två och en halv inches.

Arv

Mäns sko mode har inte utvecklats mycket sedan 1800-talet. En svart spetsad upp oxford med en klack som inte är högre än en tum är fortfarande ett klassiskt val för män. Damskor idag eko olika stilar, tyger, häl längd och distinkt feminina utseende som först kom på modet under 1800-talet.


  

Kommentar