Hur man lär sig Watsu

March 13

Watsu, även kallad vatten shiatsu, är en vattenlevande kroppsmassage som kombinerar en rad mjuka sträckor och vändningar avsedda att locka mottagaren i en djup, avslappnat tillstånd. Att bli en licensierad Watsu terapeut kräver formell utbildning - som ofta kostar mer än $ 20 i timmen - och skicklig samordning i vattnet.

Instruktioner

Hur man lär sig Watsu

1 Bekanta dig med det. Harold Dull, ett Kalifornien-baserade massageterapeut, uppfann Watsu 1980. Se hans kort Watsu film på www.waba.edu (se referenser nedan) som en introduktion till vattenmassage. För ytterligare information, läs Dull bok "Watsu. Frigöra kroppen i vatten"

2 Försök Watsu själv. Upplev en Watsu behandling för att lära sig vad terapeuten gör och vad mottagaren känner under en Watsu behandling. Vissa platser att försöka Watsu inkluderar Canyon Ranch Health Resort i Tucson, Arizona, Cornelia Day Resort i New York City och Harbin Hot Springs i Middletown, Kalifornien.

3 Anmäl med en WABA-ackrediterad skola. Worldwide Aquatic Karosseri Association (WABA) är en ideell organisation som övervakar Watsu lärarutbildningarna. Det finns olika krav att öva Watsu beroende på var du bor, och om du redan är anställda på ett spa eller holistisk hälsa anläggning. Besök hemsidan WABA på www.waba.edu för detaljer och söka efter klasser i USA och Europa. Den Watsu Institute i norra Kalifornien erbjuder också en meny av kurser och certifieringsprogram.

Tips

  • Om du vill träna en liknande massage på land, anser Tantsu, en behandling också utvecklats av Harold Dull.
  • Om du är hydrofoba, kanske du vill ompröva emot eller utför en Watsu massage.

  

Kommentar