Hur man frysa färska skaldjur

March 19

Hur man frysa färska skaldjur


Under den senaste tiden, bara de som bodde längs kusten kunde njuta av färska skaldjur regelbundet. Idag har tillkomsten av kylning och snabb transport gjorde det möjligt att njuta av hög kvalitet fisk nästan var som helst. Färska skaldjur fryser mycket väl, så dra nytta av specialerbjudanden och volymrabatter när du har möjlighet. Frysning skaldjur för senare konsumtion tar bara minimal tid och ansträngning.

Instruktioner

1 Trim, skala, eller debone din skaldjur vid behov med en vass urbening kniv. Blot överflödig fukt från ytan av hel fisk eller filé med hushållspapper. Skaldjur bör inte utplånas torr, med undantag för kammusslor.

2 Separera din fisk eller skaldjur i lämpliga delar, antingen för en enda portion eller en familj måltid. Fyll små fryspåsar med delar av skaldjur, och pressa ut all överskottsluft. Wrap enskild hel fisk eller filé i plastfolie wrap.

3 Påse din fisk eller skaldjur i stora fryspåsar, för att tillhandahålla ett andra lager av skydd. Frysa påsarna plana, om möjligt, med innehållet utspridda i ett enda lager.

4 Frysa filéer eller skaldjurs individuellt, för ökad bekvämlighet i upptining och tillagning. Linje en plåt med plastfilm wrap och fördela fisken som skall frysas över ytan, utan att några bitar röra. Täck med mer film wrap, och frysa på en plan yta. Bag de individuellt frysta bitar som beskrivits tidigare.

Tips

  • Frysa i portionsförpackningar, när så är möjligt, och platta påsarna så mycket som möjligt. Mindre, plattare delar tinar snabbare och säkrare än tjockare, större portioner.
  • Rengör och desinficera alla ytor som kommer i kontakt med rå fisk.

  

Kommentar