Vad är ett bra mellanmål för en afrikansk grå?

May 18

Vad är ett bra mellanmål för en afrikansk grå?


Den afrikanska grå papegoja är en av de mest populära sällskapsdjur papegojor. Denna grå fågel, med sina distinkta röda stjärtfjädrar, är uppskattad för sin förmåga att tala och härma ljud. Den afrikanska grå papegoja Alex blev känd genom studier av Dr. Irene Pepper, som visade att fågeln kunde inte bara imitation, men även av resonemang och problemlösning. Dessa fantastiska fåglar kräver särskild uppmärksamhet och omsorg, särskilt när det gäller kost.

Diet

Den afrikanska grå papegoja har mycket särskilda kostbehov. En felaktig kost kan resultera i en dåligt humör fågel i dålig hälsa. Mat pellets är generellt grundval av en papegoja diet, men frukter, grönsaker, spannmål och proteiner kan tillsättas. Omkring tre fjärdedelar av fågelns kost bör pellet mat och proteiner, medan den andra kvartalet bör bestå av frukt och grönsaker. Bladgrönsaker, såsom grönkål och spenat, kan vara till nytta, eftersom de kan bidra till att förhindra en kalciumbrist.

nya livsmedel

De flesta frukter och grönsaker kan erbjudas till afrikanska grå papegoja. Tricket är att få papegoja att ta nya livsmedel. Den afrikanska grå papegoja kan ha intellektet av en 5-årig människa, men det har temperament av ett litet barn och kommer inte lätt att acceptera nya livsmedel. Därför är det viktigt att införa nya livsmedel till din fågel i tidig ålder.

toxiska Foods

Medan din papegoja kommer att uppskatta de flesta frukter och grönsaker, vissa livsmedel är giftiga för papegojor. Råa, torkade bönor innehåller ett gift som kan vara dödlig för papegojor. De gropar av frukter - inklusive äpplen, körsbär, persikor och aprikoser - innehåller cyanid. Avokado, choklad och rabarber är också ganska giftiga och ska aldrig ges till afrikanska grå papegojor.

behandlar

Bra godsaker för din afrikanska grå papegoja är också näringsrika livsmedel. Sötpotatis, morötter, squash och gurkor göra bra godsaker. Dessutom kan bladgrönsaker som spenat, grönkål, grönkål och blad sallad att erbjudas. Bär, mango, äpplen, meloner, kiwi och papaya också kan användas som behandlar för din afrikanska grå papegoja.


  

Kommentar