Är Cabernet Sauvignon ett substitut för Marsala?

May 21

Är Cabernet Sauvignon ett substitut för Marsala?


Matlagning med vin är en skrämmande utsikter för många nybörjare, men i grund och botten är det som någon annan ingrediens. Viner lägga till sina distinkta smaker och - när det gäller röda viner - färg till en mängd olika bräserad rätter och såser. Varje vin har sin egen karaktär, så ersätter Cabernet Sauvignon eller andra torra röda för en rik, söt Marsala eller annat dessertvin inte brukar fungera.

om Marsala

Marsala är en av Europas stora starkviner, en grupp som också innehåller Port och Madeira. Dessa viner har sin alkoholhalt artificiellt höjas genom tillsats av brandy eller andra sprit, ursprungligen för att hjälpa dem att överleva under långa sjöresor. Idag praktiken överlever eftersom de rika, potenta viner värderas i sin egen rätt. Liksom sherry, är Marsala åldern och blandas i en serie av behållare, vilket ger en jämn smak från år till år. Den finns i söta och torra versioner, klassificeras efter färg som bärnsten, gyllene eller rubin.

För kryddade rätter

Många av de recept som kräver Marsala är salta rätter, såsom såsen används i kalvkött Marsala eller kyckling Marsala. Här skulle en vanlig rött vin såsom en Cabernet Sauvignon ge såsen en garvsyra, sammandragande smak som helt skulle förändra naturen av skålen. Andra viner är mer lämpliga substitut. Om ditt recept kräver en torr Marsala, ersätta en torr sherry i stället. De inte smakar likadant, men deras karaktär är tillräckligt lika för de flesta ändamål. Om ditt recept kräver söt Marsala, kan du använda Madeira, en tawny port eller söt sherry. En blandning av sött sherry och söt vermouth är ett ännu närmare substitut.

för desserter

Marsala används också i en mängd olika desserter. Italienarna använder ofta Marsala tiramisu, och det används för att smaksätta en skummande vispad vaniljsås kallas zabaglione. Söt Marsala används vanligen för desserter. Om en rubin Marsala anges, ersätta ruby ​​Port, Madeira eller söt röd vermouth. Om en gyllene eller gult Marsala kallas för, ersätta sherry eller en gulbrun hamn. Desserter är anpassningsbar till en rad mindre direkta byten, så i en nypa någon dessert vin kommer att fungera. Känn dig fri att experimentera med sen skörd eller is viner eller italienska "vin santo."

för Sipping

Bättre kvalitet Marsala serveras ofta som en aperitif före måltider i Europa, och det gör också en fin komplement till nötter och ost efter en måltid. Sherry är närmast motsvarar Marsala sitt utbud av sött, halvsöta och torra stilar, och deras produktionsmetoder och övergripande karaktär är likartade. Om dina aptitretare eller ost tallrik komma med en Marsala rekommendation är motsvarande sherry din bästa insats. Alternativt kommer en tawny eller hamn sent på flaska årgång (LBV) kompletterar de flesta av samma livsmedel. Läckert söta sen skörd eller ice viner inte så väl lämpade att använda som aperitif, men de är bra alternativ att följa en ost tallrik.


  

Kommentar