Hur man identifierar Stilton Cheese

August 8

Stilton ost är traditionellt en ost som skapats i Storbritannien som landets ädelost. Allmänt kända för Leicestershire, Derbyshire och Nottinghamshire är Stilton ost anses Storbritanniens favorit ädelost. Stilton har en krämig konsistens och kan ätas ensam, med kex eller kex. Många människor jämn spridning Stilton ost på bröd med jordnötssmör! Här är hur man identifierar Stilton ost.

Instruktioner

1 Inspektera osten. Stilton ost har en distinkt benvitt utseende med blåaktig ådror som strålar ut från centrum av osten hjulet. Ju mer mogna en Stilton ost blir, desto mer smulig och fyllig blir det.

2 Leta efter den officiella brittiska Stilton etikett äkthet. Endast de tre länen tidigare nämnda har tillstånd att sälja denna blåmögelost under namnet Stilton. Även Stilton är ett län i England, inte Stilton County inte producerar licensierade Stilton ost.

3 Smaka på Stilton ost. Traditionell Stilton har en smulig textur i sin yngsta stadium till en smöraktig jämn textur och fylligare smak efter åldring ytterligare 5 till 6 veckor. I likhet med en traditionell ädelost kommer Stilton har en stark, nötig smak med rika övertoner.

4 Göra vissa Stilton osten har fått åldras naturligt utan "pressningen" processen i samband med liknande ostar. Stilton är placerad i dess former för att lösa med tiden och är inte pressas för att avlägsna fukt. Detta möjliggör en "skiktad" effekt i hela osten.

5 Se till att pälsen eller skorpa av Stilton ost hjulet är fast hela vägen runt. Stilton bildar en tunn skorpa när åldring som gör att "blåelse" process för osten.

Tips

  • Historia registrerar många exempel på Stilton eaters strömmar portvin i nyklippt ost hjulet för att fukta ung, torktumlare Stilton. Par Stilton ost med en robust vin, såsom hamn, för att komplettera sin aggressiva smak.
  • Skiva Stilton för en efterbehandlare med en bra hamn eller rött vin, tillsammans med nötter och vissa färska päron skivor efter middagen, för att tillfredsställa palett av alla diner.
  • Var medveten om att amerikanska Stilton-liknande ostar inte får innehålla mängden bakterier rätt British Stilton har tack vare strikt reglering.

  

Kommentar