Vad är det bästa sättet att ta bort en bläckfläck?

June 30

De flesta alla, på ett eller annat, har fått en bläckfläck på kläderna. Du trodde att hålla kulspetspenna pennan i fickan skulle vara säker. Så en dag exploderar och du har en permanent fläck att ta itu med. Här är några tips för att hitta det bästa sättet att ta bort en bläckfläck utan att spendera en förmögenhet.

Få rätt substans

Även om det finns många fläckborttagningsmetoder att välja mellan, rekommenderar Real Simple tidningen en kombination som är lätt att sätta ihop och fungerar som en charm. Köp glycerin, som du kan få från ett apotek. Använd en bomullspinne för att applicera en liten mängd glycerol till fläcken. Om du inte kan hitta glycerin, använder hårspray. Sedan gäller några milt rengöringsmedel. Blanda lite vatten med några droppar av en mild tvättmedel i en liten skål. Tillämpa denna blandning till fläcken med en bomullstuss och gnid tyget. Slutligen lägger plagget i tvättmaskinen i kallt vatten med ett enzym-baserade rengöringsmedel. Innan du torka den, se till att fläcken är borta. Om plagget måste kemtvättas inte tillämpar rengöringsmedel och ta den till kemtvätten efter applicering bara glycerin och vatten.

andra metoder

Om du inte vill använda glycerin metoden, det finns andra sätt att gå tillväga. Prova att blanda ihop en matsked vinäger, en matsked mjölk, en tesked Borax och en tesked citronsaft, ett recept som föreslagits av TipNut.com. Blanda samman ingredienserna och gäller för bläckfläck. Låt verka i 10 minuter, och sedan fläcken med en fuktig, sval svamp tills fläcken försvinner.

Andra sorter är vanligt nagellack remover, tandkräm, gnugga alkohol, vanlig vinäger, en petroleumbaserad spray, skum raklödder, Ivory tvål eller kärnmjölk. Om du inte är nöjd med en metod, skölj och tvätta plagget för hand innan en annan metod.

Förbered tyget

Innan du går omkring dabbing bläck fläcken med någonting, måste du se till att bläcket inte blöder igenom till andra skikt av tyget. Placera en ren trasa under fläcken för att förhindra detta. Det är också en bra idé att göra ett test i ett litet område innan en substans att se till att plagget kommer inte att förstöras.

fler tips

Se till att du kontrollera alla sidor av plagget för att se om bläcket har gått igenom. Efter rengöring toppen, också arbeta på baksidan.


  

Kommentar