Vilka olika nummer finns det på Clippers för hår nedskärningar?

June 23

Vilka olika nummer finns det på Clippers för hår nedskärningar?


Oavsett om du är en kvinna som planerar att hjälpa en man trimma sin hårbotten eller ansiktshår, eller en man som vill prova att rykta sig själv i stället för att besöka en frisör, måste du veta vad de numrerade inställningarna på hårklippnings menar. Kunskapen kan också bidra till att säkerställa att du får den typ av snitt du vill ha från en professionell stylist, som kan begära hur många du vill används.

Clipper Guard

Siffrorna på hårklippnings hänvisar till clipper vakt, som avgör hur nära en nedskärning du får. Även om inte alla frisyr kräver Clippers, några nedskärningar, såsom bleknar eller militära hög och-tight snitt, gör.

Noll

Om clipper är satt till noll, det finns ingen vakt bifogas. Du kan inte säkert få en extremt nära rakning på inställningen "noll"; det kommer att lämna så mycket stubb som du skulle ha efter en eller två dagars skäggväxt. Medan du rakar hela huvudet denna korta, är denna inställning som används mest för att städa upp håret runt hårfästet. Ofta är längre clipper inställningar som används för att blanda håret.

siffrorna 1-8

Nr 1 infästning ger håret en åttondel av en tum lång. Inställningen nr 2 lämnar håret en fjärdedel av en tum lång. Nr 3 fäst lämnar håret tre åttondelar av en tum lång. Nr 4 inställning lämnar håret halv tum lång. Nr 5 fastsättning klipper håret till fem åttondelar av en tum. Nr 6 vakt lämnar håret på tre fjärdedelar av en tum. Inställningen nr 7 skär hår till sju åttondelar av en tum lång, och nr 8 fäst lämnar hår en tum lång.

överväganden

Inställningar 1 och 2 lämnar hårbotten exponeras. Om håret är inte särskilt tjock, kan vissa hårbotten lysa igenom om hur nr 3 också. Om du inte vill ha någon hårbotten för att visa, bör du undvika dessa inställningar. Men om ditt hår är extremt tjock, inställning nr 2 får inte utsätta någon hårbotten. Ofta är dessa inställningar användas för att blanda kort hår och längre hår. Vid inställning nr 4, ser håret clean-cut utan att visa hårbotten. Nr 5 inställningen ger ett snitt som liknar nr 4 inställningen och ofta inte ingår i traditionella clipper kit utan istället säljs separat.


  

Kommentar