Månadssten smycken gåvor

December 30

Månadssten smycken gåvor


En månadssten är en värdefull eller halvädelsten som traditionellt förknippas med en födelse månad eller zodiakens och tros bringa lycka. Många tror att den bibliska hänvisningen till iklädda Aron hög präst i Andra Moseboken, kapitel 28, är ursprunget till birthstones. Bröst var prydda med 12 stenar som representerar de 12 stammarna i Israel. När man beslutar att ge en månadssten som en gåva, anser mytologi och historia som omger den, liksom den naturliga skönhet. Detta kommer att lägga till en ny dimension till dess innebörd och göra gåvan ännu mer minnesvärd.

månadssten Ordlista

Januari - Garnet

Februari - Amethyst

Mars - Aquamarine, Blood

April - Diamant

Maj - Emerald

Juni - Pearl, månsten

Juli - Ruby

Augusti - Peridot, Onyx

September - Sapphire

Oktober - Opal, Turmalin

November -Topaz, Citrin

december -Turquoise

månadssten Mytologi

Januari - Garnet sägs skydda människor från mardrömmar och resenärer från faror.

Februari - Ametist representerar nykterhet. Dessutom var alla hjärtans ametist ring graverad med Cupid.

Mars - Aquamarine / Blood skyddar passagerare på havet resor och skyddar mot sjöodjur. Det lugnar också äktenskaplig stridigheter. Blood representerar martyrium.

April - Diamant ansågs vara kristall blixt, flisor av stjärnor och tårar av gudarna.

Maj - Emerald är en symbol för återfödelse och romantik. Man tror att ändra färg vid otrohet.

Juni - pärla / månsten är den kinesiska symbol för rikedom, makt och livslängd.

Juli - Ruby är symbol för hälsa, rikedom, visdom, passion och triumf i kärlek. Det ger förmodligen lycka till spelare.

Augusti - Peridot / Onyx. Peridot är en av de äldsta ädelstenar. Den representerar den sön och används som en amulett mot nattskräck. Onyx ristade med bilder av Mars, krigsguden, modig romerska soldater med mod.

September - Sapphire är en symbol för renhet. Det bärs av präster för att undvika frestelser. Det är också tänkt att ge skydd mot ormar.

Oktober - Opal / Turmalin. Opaler symboliserar magi, kärlek och hopp. Turmalin är tänkt att skydda bäraren från att göra dåliga beslut.

November - Topaz / Citrin. Topaz anses solen juvel. De gamla egyptierna använt det som en amulett mot skada. Det var också tänkt att bryta trollformler. Citrin skyddad mot ormgift och onda tankar.

December - Turquoise sades skydda ägare från att falla av en häst tillbaka i det tredje århundradet. Färgerna blått och grönt representerar himmel och jord till indianer. Det är också tänkt att underlätta med god sömn.

Traditionella MÅNADS smycken ex

Det finns många månadssten smycken mönster som gåvor. De mer traditionella alternativ är ringar, släktträd hängen, armband och örhängen. Att erbjuda något helt unikt, associera smycken med en kulturell eller historisk koppling till person. Celtic, Native American och orientaliska stilar är mycket populära. En design som representerar mottagarens hobby eller karriär kan vara en fin present. Även en månadssten täckt social medvetenhet hängande representerar en särskild orsak som är viktigt för mottagaren, såsom ett rosa band för bröstcancermedvetenhet, gör gåva ännu större.

Månadssten smycken stil

Birthstone smycken är inte begränsad till traditionella bitar. Bra val är juvelen hårnålar och juvel charm sätter för vinglas. Elektroniska enheter erbjuder ett nytt sätt att visa personlig stil. Birthstone-krönta mobiltelefon och iPod charm och täcker är mycket populär också.


  

Kommentar