Hur ska en kostym passar?

January 8

Hur ska en kostym passar?


En väl utrustade kostym visar omedelbart en mans uppmärksamhet på detaljer, liksom hans fashion sense. Saknar trend eller prål, är en kvalitet kostym som står i proportion till användarens silhuett en investering som potentiellt spänner år. Montering dräkten ordentligt är en funktion av att veta din storlek, samt ha en djupgående förståelse för vad som ser ut kommer sannolikt att bli den tiden.

Get Uppmätt

I många fall är det mycket svårt att hitta en perfekt kostym utanför rack. De flesta jackor i synnerhet endast size baseras på omkrets och om köparen är en "lång" eller inte. Byxor kanske inte alltid passar korrekt om bäraren är i en 33 halv byxa, men det finns bara en 32- och 34-tums inseam på gallret. Även om det inte alltid nödvändigt att ha en anpassad kostym, få monteras av en erfaren skräddare är ett klokt första steg innan du går shopping.

jackor

Jacka längd bör tillåta 1/4-tums exponerad skjorta manschetten. Om manteln sträcker sig över baksidan av handen, det är för lång. Täckduken av jackan skall monteras, utan ett gap mellan baksidan av krage eller sagging vid fronten. Jackor bör kunna vara bekvämt knäppt utan veckning eller lapel lyft. Om veck syns runt midjan, är jackan för liten. Ett snabbt test för korrekt jacka kroppslängd - oavsett kroppstyp - är att se till att knogarna är parallella med botten. Om manteln har någon stoppning, bör det aldrig orsaka manteln för att sträcka sig utanför axlarna. Center ventiler på baksidan är mer traditionella än sido ventiler och allmänt felsäker. Omvänt kan ventless ryggar inte nödvändigtvis kvaliteten på jackan, men är daterade.

Byxor

Byxor ska aldrig vara baggy eller bryta flera gånger på toppen av skon. En traditionell passform innehåller en mycket liten paus på skon - typiskt en tum. Bättre kvalitet byxor har ofta justeringsflikarna på sidorna eller tillbaka för finjustering midjan passform, utan att kompromissa med passform runt benen och höfterna. Sammantaget är utseendet monteras utan att vara tight. Naturligtvis bör byxorna vara av samma tyg som jackan - eller det är inte en kostym.

tröjor

Skjortor är väsentliga för den framgångsrika dräkten. Skjorta manschetter ska slå rätt överst av handen, som täcker handleden ben. Kragar bör inte vara tätt eller löst tillräckligt för att orsaka en märkbar lucka i nacken. Som med alla delar av dräkten, är utseendet monteras utan täthet. Tröjor bör inte blus drivet i midjan, eftersom detta påverkar jacka passform och gör någon människa ser tyngre än han är.

Slipsar och tillbehör

Det finns flera sätt man kan bära en slips med en kostym. Fetare knop avger en europeisk atmosfär, med den klassiska fyra i hand ser tidlös i alla miljöer. Spetsen på slips bör bara något överlappa den övre delen av bältet, aldrig som täcker det. Tillbehör vanligtvis hålls till ett minimum, såsom en fin klocka och en vigselring på mest. Plast sport klockor och armband är aldrig lämpligt med någon färg.


  

Kommentar