Hur mycket fiber i Popcorn?

January 12

Hur mycket fiber i Popcorn?


De flesta människor tänker på popcorn som en smörig, salt behandla. Även om det är sant att popcorn kan vara ohälsosamt, så länge du är medveten om fett och natrium innehåll, tillsammans med portion, kan popcorn vara ett hälsosamt, fyllning mellanmål som ger en avsevärd mängd fibrer.

Betydelse

Popcorn är en bra källa till fiber, särskilt olösliga fibrer. En 4-cup servering av poppade popcorn innehåller ca 7 g kostfiber. Det rekommenderade dagliga värdet av kostfiber är 20 till 35 g för en frisk vuxen.

Fungera

Popcorn anses vara en kalorifattig mat eftersom fiber är svårsmält. Eftersom kroppen inte kan absorbera näring från fiber bidrar det inga kalorier. Det spelar emellertid absorbera vatten i tarmarna, vilket skapar bulk. Detta snabbar upp avlägsnandet av potentiellt cancerframkallande ämnen från kroppen.

fördelar

Inklusive rekommenderade dagliga mängder av fiber i din dagliga kost har visat sig sänka kolesterolet, minskar risken för hjärtsjukdomar och upprätthålla blodsockernivåer, bland andra hälsofördelar. Det är också en viktig del av varje viktkontroll program eftersom den inte har några kalorier, men du fortfarande känner dig full och nöjd efter en måltid eller mellanmål mycket fibrer.

typer

Popcorn finns i många varianter och smaker. Vattenkokare majs är belagd i en smör och socker blandningen. Kola majs beläggs i karamell. Popcorn kan poppade i en mikrovågsugn, över en spis eller lägereld eller i en luft Popper. Många märken har låg fetthalt, låg salthalt eller extra smör val. Alla sorter är en bra källa till fiber, men andra näringsmässiga fakta kan variera, beroende på märke och sort.

hälsosamma sättet

Luft poppar popcorn är det mest hälsosamma sättet att göra popcorn, eftersom du får alla fibern samtidigt styra salt, olja eller smör. Luft poppade popcorn har färre konserveringsmedel och kemikalier än mikrovågsugn varumärken. Men för en snabb, fiberrik mellanmål, har mikrovågspopcorn minimal förberedelse och sanering. Organiska mikrovågspopcorn val har färre kemikalier och låg fetthalt versioner gör ett hälsosamt mellanmål utan kladd och sanering av en luft Popper. Popcorn kryddor finns i en mängd olika smaker (cheddar, ranch, parmesan) och kan vara ett hälsosamt sätt att ge smak åt popcorn, när de används med måtta. Studera näringsinformation för att utvärdera vilka kryddor är lämpliga för din hälsa mål.

Varning

Konsumerar för mycket fiber (över 60 gram per dag) kan resultera i gas, uppblåsthet och uttorkning, särskilt om din kropp inte används till stora mängder av fiber. Lita inte på popcorn enbart för att uppfylla dina dagliga behov fiber. Det är viktigt att få fiber och andra näringsämnen från en mängd olika livsmedel, såsom mejeri, spannmål, grönsaker och frukter.


  

Kommentar