Vad tycker du Blanda Scotch Liquor med?

April 20

Vad tycker du Blanda Scotch Liquor med?


God kvalitet scotch är en stapelvara i varje respektabel spritskåp och favorit alkoholhaltig dryck av Sir Winston Churchill. För mer än 500 år, tjänstgjorde alla scotch vanligt eller snyggt, med några ytterligare smaker för att täcka smaken. Idag, värdar tjänar ofta scotch vanligt, men sedan blanda den med andra vätskor eller blanda den med alkohol ingredienser för att skapa en mängd olika smaker.

citrusjuicer

Citronsaft är en viktig del av många välkända blandade drycker baserade på skotsk whisky. Till exempel, scotch Tom Collins, scotch Rickey, derby fräsa, och scotch sura är alla gjorda med en kombination av citronsaft och scotch, tillsammans med andra ingredienser. Apelsinjuice är nyckeln till höglandet speciella och limejuice är den näst viktigaste ingrediensen i det passande namnet scotch och kalk.

sodavatten

Whisky och soda är kanske den vanligaste kombinationen baserat på den gamla skotska sprit. Soda i detta fall kan vara cola, citron-lime eller andra sötade och kolsyrade drycker. På grund av den starka smaken av läsk, kvaliteten på whisky i drycken förlorar en del av sin betydelse. Liksom rom och cola eller konjak och cola, scotch och cola serveras kall, med tonvikten på cola.

Hett vatten eller te

Hot toddies värmer alkoholhaltiga drycker avnjutas på kalla vinterkvällar. En scotch toddy kombinerar lugnande sötma av en matsked honung, med saften av en halv citron läggas till scotch. Hela blandningen görs varm och mindre potent genom tillsats av så mycket hett vatten eller bryggt te som du föredrar. Ibland är värd substitut socker för honung i den skotska versionen av drycken.

Kreativitet

Scotch blandningar är inte alltid enkelt eller grundläggande. Ibland kan de vara ganska sofistikerade och komplexa i deras makeup och lager av smak. Kristin Almy, bartendern på San Francisco Grand Cafe blandar grillade mandariner, jordgubbar, tequila, svartpeppar, jordgubbssylt och club soda med en rökig scotch att skapa rätt Bank. En annan rökiga scotch blandning tillför kronärtskocka och valnöt sprit och några kosher salt för att skapa en bitter cocktail kallas Ekenskölde, som har sitt ursprung på The Bachelor Farmer & Marvel Bar i Minnesota. Även om dessa drycker inte kan vara något du kan piska upp på plats, de visar vad som kan uppstå när man blandar whisky med uppfinningsrikedom.


  

Kommentar