Hur är Aven Rocks bildades?

April 27

Metamorfos

Till att börja processen, sandsten en sedimentär bergart som innehåller kvartskristaller, utsätts för metamorfos på grund av tryck, hög temperatur eller kemisk lösning. Kvarts är en av de vanligaste mineralerna i världen, som finns i kanske 12 procent av jordens stenar.

kvartsit Forms

Denna omvandling resulterar i metamorfa berg kvartsit, tät sten består av tätt sammanflätade kvartskristaller. Kvartsit är en resistent klippa ofta manifesterar sig i landskapet som utsatta åsar och kullar.

Färg

Färgen på kvartsit beror mycket på den relativa närvaron av andra mineraler inbäddade förutom kvartskristaller. Vissa innehåller mineral fuchsite, en typ av glimmer rik på krom, vilket ger kvartsit en grönaktig nyans. Sådana stenar kallas grön Aventurine. Närvaron av järnoxid hematit lånar aven en mer bränd utseende. Andra mineralfärgeffekter inkluderar röd- eller gulbrun från geothite och blått från dumortierite.

Definitioner

Aventurine kan också hänvisa till en fältspat färgat gyllene av hematit eller andra mineraler. Termen "adventurescent", som kan tillämpas på antingen kvartsit eller fältspat former, hänvisar till en sten eller mineral spangled kvalitet från inbäddade korn.


  

Kommentar