Hur man använder en Glucometer för katter

November 3

Hur man använder en Glucometer för katter


Med hjälp av en glukometer, eller blodsockermätare, för en diabetiker katt är inte mycket skrämmande eftersom de är utformade för att vara enkel att använda, och efter några tester, testa hem din katts blodsockernivåer kommer att bli en andra natur för er båda. Även blodsockermätare gjorda speciellt för djur är tillgängliga från veterinärer, mänskliga meter fungerar lika bra för katter, säger veterinären och kattdiabetes expert Elizabeth Hodgkins. Mänskliga meter och teststickor är billigare och finns på alla apotek utan recept.

Instruktioner

Gör mig i ordning

1 Köp dina leveranser. Blodsockermätare som är ganska liten, lätt och kräver bara en liten droppe blod är lättast att använda med katter. Innan du gör ett slutligt beslut, fråga om kostnaderna för meters testremsor, eftersom vissa är mycket dyrare än andra. Du behöver också lansetter. Veterinär och kattdiabetes expert Lisa A. Pierson säger att det är lättast att få ett blodprov med 28- eller 29-gauge lansetter. De flesta blodsockermätare kommer med en blodprovstagaren och tillräckligt lancets och teststickor för att komma igång.

2 Följ instruktionerna som följer med mätaren för att ställa in datum och tid och kalibrera mätaren till testremsor. Använd kontroll lösning medföljer mätaren att köra en provtest.

3 Practice genom att testa själv. Testa din katt första gången kommer att bli lättare för er båda om du är säker och vet vad du gör.

Testa din katt

4 Ordna dina testmaterial så att de är inom räckhåll. Ta ut en teststicka ur behållaren och placera den på toppen av glukosmätare så att du kan infoga det snabbt. Ta bort det översta från lansetten och satte lansetten i blodprovstagaren om du ska använda en. Många människor tycker att "fri hand" strategi --- använda lansetten utan blodprovstagaren --- fungerar bäst för katter.

5 Ta din katt till teststället och värma dess öra med en varm tvättlapp eller genom att massera örat några sekunder. Örat kommer att blöda lättare om det är varmt.

6 Sätt en klick vaselin på kattens öra så att blodansamlingar i stället för blötläggning i pälsen.

7 Hitta venen som kör nära kanten av kattens öra. Om du inte kan se venen, lysa en ficklampa bakom örat.

8 Placera teststickan i blodsockermätare.

9 Håll en vikt ansiktsservetter eller bomullstuss under kattens öra så att du inte fastnar dig med The Lancet.

10 Prick kanten av örat nära venen med lansetten.

11 Pet katten med ena handen, och hålla blodsocker meter över kattens öra med den andra. Håll teststickan mot bloddroppen. Mätaren piper när den har en tillräckligt stort urval.

12 Tryck försiktigt på örat med ansiktsservetter eller bomullstuss för att stoppa blödningen och förhindra blåmärken.

13 Ge din katt några godsaker eller någon våtfoder som ett tack för att samarbeta.

Tips

  • Välj en provning plats som är bekvämt för dig och din katt och har bra ljus. Testa alltid på samma plats så att din katt vet vad som väntar.
  • Att sätta din katt i en korg eller liten låda med en fluffig handduk kommer att hålla katten innehöll och göra det känns mysigt och tryggt.

  

Kommentar