Pet stenar från 70-talet

November 13Djurets vagga fenomen är en ganska lysande modell av framgångsrik reklam. Med relativt liten startkostnad och tillverknings, Gary Dahl lyckats skapa ett imperium kring en enkel idé, sällskapsdjur rock. Med humor och smarta förpackningar, är sällskapsdjur berget fortfarande i kommersiella cirkulationen till denna dag.

Gary Dahl

Pet bergarter startade 1975 från minnet av Gary Dahl, en reklam verkställande som ville vara en multi-miljonär. Han startade ett företag som heter "Rock Bottom Productions" och började vända stenar från Rosarito Beach i Baja, Kalifornien, Mexiko till en förmögenhet. Dahl ville uppfinna ett husdjur utan krångel. Hans marknadsföringskampanj centrerad kring det faktum att PET stenar gjorde inget kladd, krävs ingen mat och överlevde någonstans.

Förpackning

Stenarna var stora och smidig med en grå yta. Det fanns inget särskilt ljusa eller färg om stenarna själva. Men förpackningen verkligen spelade i "husdjur" aspekt av berget. Dahl förpackade stenarna i papp sällskapsdjur transportörer med halm och en bruksanvisning. Manualen bestod av flera tunga-i-kind ordlekar och gag anvisningar för hur man tar hand om sällskapsdjur rock.

Million Dollar Idea

Över fem miljoner husdjur stenar som säljs i en sexmånadersperiod. Var och en kostar $ 3,95, även om Dahl köpte stenarna för småpengar. Sammantaget Dahl uppskattar att förpackningen och manuellt arbete kostar mindre än 30 cent per sten. Pet stenar var trendigt att äga och bruksanvisningen som underhållning för Pet Rock ägare. Som modefluga växte, blev Dahl en multi-miljonär på några månader.

Dagens Pet Rocks

Pet stenar är fortfarande tillgängliga för allmänheten, men de är lite annorlunda. Stenarna är inte bara grå längre men de kommer i en mängd olika färger. Den ursprungliga PET stenar dyka upp i online-auktioner och fånig antikaffärer då och då. Den största samlingen av sällskapsdjur stenar tillhör Lesley O'Doherty, som började en samling vid sex års ålder med sin första husdjur rock, "Pickles."


  

Kommentar