Hur man behandlar akne med over-the-counter produkter

March 6

Hur man behandlar akne med over-the-counter produkter


Behandla akne med over-the-counter produkter tar lite forskning för att vara säker på är att du köper en produkt som har potential att verkligen hjälpa till att läka akne. Det är också viktigt att bestämma svårighetsgraden och orsaken till din akne, eftersom framgången för behandling beror på att välja rätt produkt. Läs vidare för att lära sig att avgöra hur allvarlig din akne, och sedan välja lämplig over-the-counter behandling.

Instruktioner

Graden av akne svårighetsgrad

1 Bestäm om du har en mild akne problem. En mild form av akne kännetecknas av små skador såsom pormaskar, whiteheads eller pustler på eller nära ytan av huden.

2. Bestäm om du har en måttlig akne problem. Ditt fall av akne är måttlig grad om skador på huden är röd eller rödaktig, som kan signalera en infektion. Denna rodnad måste vara självklart för en längre tid, med ökande utbrott eller skador.

3 Bestäm om din akne problem är svåra. Ditt fall av akne är allvarlig om dina skador är knölar som är mycket större än mild till måttlig fläckar, och ser ut som stora, hårda stötar under huden. Knölar är vanligtvis mycket smärtsam, och kan pågå i månader i taget. Ett annat kännetecken av svår akne är närvaron av cystor, som ser ut som varfyllda knölar som är vanligen cirka 1/5 tum i diameter. Cystor kan leda till ärrbildning och är mycket smärtsamma.

Orsaker till Acne

4 Ta reda på om din akne orsakas av Propionibacterium (P. acnes), vilket är en vanlig hudbakterier som multiplicerar snabbt i igensatt hårsäckar där talg (en oljig substans som produceras av talgkörtlar) utsöndras.

5 Ta reda på om din akne orsakas av onormal hud utgjutelse.

6 Bestäm om du har en familjehistoria av akne.

behandlingsstrategier

7 Välj bensoylperoxid om orsaken till din akne är relaterat till bakterier uppbyggd i porerna.

8 Välj salicylsyra om akne är relaterat till huden utsöndring.

9 Välj produkter med salicylsyra om du har icke-inflammatoriska lesioner, eftersom det hjälper korrigera onormal mängd sprider hudceller och rensar porer.

10 Välj en acne gel eller lösning om du har fet hud.

11 Välj en akne grädde produkt om du har känslig eller torr hud.

Tips

  • Rådgör med en läkare om du har knölar och cystor, om dessa skador är på ansikte, hals, bröst och axlar, om det finns en hel del smärta i samband med skador, och om over-the-counter produkter inte har varit framgångsrika .
  • Rådgör med en läkare om det finns en historia av svår akne och ärrbildning i din familj.
  • Tvätta ansiktet försiktigt minst två gånger om dagen med ett milt rengöringsmedel och klappa renade området torrt. Men kom ihåg att akne inte orsakas av dålig hygien; kraftig tvätt kommer inte lösa problemet, och i stället kan göra det värre.
  • När du köper smink och badprodukter, vara noga med att välja noncomedogenic (inte täppa till porerna) produkter.
  • Kläm inte, plocka eller pop dina skador, eftersom det kommer mycket sannolikt att förvärra situationen genom att sprida inflammationen till andra skador och sår i området. Det kan finnas en tid när det är nödvändigt att avlägsna en svår akne skada, men detta bör göras av en läkare.
  • Använd alltid over-the-counter och receptbelagda läkemedel som riktas användande produkten kommer inte att producera snabbare eller snabbare resultat.

  

Kommentar